BERITA BAIK!!!

Sabtu, 29 Oktober 2011

Dedikasi Buat Puan Harudillah!!!

MajLis RuMaH TerBukA AidilFiTRi 2011


Firstly, I should wish U my lovely sis, Happy Birthday Datin HARUDILLAH!!! May God bless U and your family and x lupa semoga REZEKI anda bertambah-tambah dan saya dapat sponser ticket from U and your hubby untuk join your open house next year... 2012 sekali lagi.***Wink***Wink*** :)))

Mesti U all tertanya-tanya WHY baru sekarang saya nak cerita tentang open house Hari Raya Aidilfitri dan kenapa tidak last month jer???? Jawapan ikhlas Mama Mia;
  • I memang sengaja nak mention all about on October b'coz, ini cerita tentang my sis punya open house celebration and this story DEDIKASI buat dia la of coz sempena Hari Jadi dia
  • Dah tentu la saya sangat busy and tidak sempat mau upload gambar yang banyak2 nie ke dalam blog saya.

Oklah, straight to the point.....

Kalau bulan Syawal, jangan haraplah kami ada kat rumah…  memang seperti orang mengantuk di sorongkan bantal kalau di jemput makan kat rumah orang… Berbaloi-baloi gak pergi… walaupun penat at least dapat makan sate, roti jala, spegetti, soto, laksa Johor, Nasi Impit, rendang dan macam2 lagi…. di samping tu dapat mengeratkan lagi silaturahim, sambil bergosip2 sikit!!

Setiap minggu pasti ada jemputan lebih 5 buah rumah…minta maaf ya kawan2! For the third week raya tahun nie banyak rumah tak dapat nak pergi….. sebab saya dapat Ticket FREE balik KL from Datin Harudillah and Datuk Mohamad Nazim for open house celebration rumah diorang la hahaha last minute maaaa!! Niat hati saya nak enty fasal rumah terbuka kengkawan semua tetapi kudrat ku tak mengizin kan…

Tapi dalam banyak rumah terbuka tu, saya suka rumah terbuka kakak saya and familynya… santai je makan2 kat sini… tempat duduk selesa dan makanannya pun sedap2…kebetulan bawa kamera saya snap sikit lah gambarnya..and special is yang masak tu memang CHEF dia sendiri. I loving it!!Mcm MC D' pulak.

Let's me introduce Tuan Rumah ...My Lovely Sis


Kakak Sulung and the only kakak I got

Her hubby Datuk Mohamad Nazim

First, kena snap gambar muka 3 budak kecik anak my sis dengan anak saya ler paling excited semasa awal datang sini… walaupun makannya tak seberapa coz sibuk nak main (jarang-jarang jumpa the reason for sure), tapi dapat jamu mata tengok2 orang sekeliling… sampai2 je asyik tengok sana tengok sini… 




MENU

Antara makanan yang disediakan..."Nasi beriani GAM".  Dah lama tak makan nie, dulu waktu aku study kat Batu Pahat sebulan 2 kali dah tentu




semua disediakan oleh katering Datin Harudillah and Datuk Mohamad Nazim!!!

Tuan rumah dah jemput2 suh makan… apa lagi...antara menu2nya..................

menu wajib: kalau tak bukan open house ler namanya

 kuih-muih

Pop chocolate

.. saya serbu "KAMBING GOLEK", my fav… menu nie lah yang paling glamor.  Why I mention menu glamor???? Semua tetamu yang hadir mesti sua tangan bagi camera dengan saya and ask me to take picture mereka dengan kambing ini...


…. Anak dara saya suka sangat makan chocolate marsmallow, nestle ice-cream and ABC…. dalam banyak2 makanan, ni dulu yang dimakannya...biasa la budak2



Untuk makluman semua pembaca blog MAma Mia, we all adik beradik x kira lah Mama, Papa hingga ke anak-anak En. Halim memang suka buat makan-makan and kalau boleh nak bagi orang yang datang ke majlis yang dibuat betul-betul makan...kata orang tua-tua sambil-sambil bersedekah dan kalau kita sering memberi kita akan selalu menerima..senang cerita MURAH REZEKI..

…. antara juadah lain yang dihidangkan .....

lemang

kuih koci

ayam golek


Ikan bakar

Udang bakar yang disajikan bersama BBQ sauce dan black paper sauce

... mula-mula saya ingat sebahagian hidangan kakak  saya tempah ngan catering lain but tekaan saya silap… semua makanan di sini disediakan sendiri oleh tuan rumah seisi keluarga…bersama-sama krew kateringnya fuh!!! giler rajennn!!

Actually, banyak lagi hidangan-hidangan yang lain tapi saya juga busy assist my Sis layan tetamu-tetamu yang hadir hehe...menyibuk juga interframe jadi tuan rumah :))

Antara-tetamu-tetamu yang hadir.....


Tuan rumah bersama teman-teman lama di Universiti dulu
sedara-mara

sedara-mara

Handsome boy dari kanan yang tengah masukkan sudu dalam mulut tu anak tuan rumah dengan kawan2 nya

tengah dukung anak tu AINA anak tuan rumah idola Qistina Damia nak jadi champion macam kakak AINA 'swimming'

Orang kuat 'katering'!!! Jangan marah kak MUN

Ni..anak kak mun, terlebih senyum sebab terlebih excited coz pertama kali tengok popia goreng

Yang atas nie of coz la saya dengan my beloved hubby

Yang pakai kaca mata tu my BIRAS lah dengan anak-anak dia

Anyway thanks ya kakak n beloved abang ipar coz menjemput kami sekeluarga datang menjamu selera…bukan setakat makan free tapi ticket pegi balik pun free pun ditaja.. tengkiu…. sume makanan sedap2… next time jemput lagi ye….dengan free ticket lagi boleh kita togeder-geder!!!
Apa-apapun my lovely Sister....ini bukan hadiah birthday kamu untuk tahun ini, ini hanya sebahagiannya sahaja hahahah......

P/S :  Kepada yang hadir tetapi tiada gambar di sini 'I'm sorry!!!' Bukan sengaja tak nak upload tetapi banyak sangat gambar nak kena select.(Wa tiada masa woooooo)  Maybe tahun depan saya upload ok.

2 ulasan:

  1. Meleleh air liur saya tgk makanan dlm gbr ni. Sedap tu!!!

    BalasPadam
  2. Haha. . Nk rasa time turun kl nti ble la.byk lg gambar tapi x larat nk upkoad dah

    BalasPadam