BERITA BAIK!!!

Rabu, 29 Jun 2011

Pelajar cedera dakwa di BELASAH 6 orang GURU????

Macam biasa, balik jer dari sekolah saya akan buka internet baca *paper*.  Nak beli sure habis punya sebab pukul 5.00 petang baru sampai rumah. Mata tertancap pada berita paling terkini di situ, “Pelajar cedera dakwa dibelasah 6 guru” dikarang Oleh Zulkifli Manzor.[Artikel asal di sini]

Pelajar cedera dakwa dibelasah 6 guru


LAKONAN semula bagaimana Muhammad Noor Azim dipijak oleh sekumpulan 
enam guru dalam kedudukan bersujud.
HULU LANGAT – Seorang pelajar sebuah sekolah di Jelebu, Negeri Sembilan mendakwa dibelasah hingga cedera oleh sekumpulan guru lelaki di sekolah itu pada Selasa lalu. Muhammad Noor Azim Ajis, 17, mendakwa, kejadian bermula ketika dia sedang menduduki peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) kertas Bahasa Melayu sebelum seorang guru datang dan memintanya ke bengkel sekolah.
Apabila tiba di bengkel, ada enam guru lelaki lain. Tiba-tiba mereka menumbuk, menendang dan memijak saya hampir setengah jam,” dakwanya ketika ditemui Kosmo! di rumahnya di Kampung Jawa, Batu 18 di sini semalam. Selain menjadi mangsa sepak terajang, dia juga mendakwa dipukul dengan objek keras pada kejadian pukul 8.30 pagi itu. Akibat serangan itu, Muhammad Noor Azim terpaksa mengambil cuti sakit kerana cedera di muka, kepala dan badan serta tidak berupaya menduduki peperiksaan.
Dia mendakwa, kumpulan guru itu mengarahkan dia bersujud dengan kedua-dua tangan dilipat ke belakang sebelum dipijak dan ditendang.
"Betul ke kejadian nie berlaku????macam x logik jer.  Musim tryal exam ke sekarang nie???? macam x logik jer???bukan mid year exam ker yang baru lepas??? semuanya question mark????"

2 ulasan:

  1. itulah bezanya pelajar dahulu dengan pelajar sekarang????sendiri salah cikgu jadi mangsa

    BalasPadam