Sesiapa yang
mahu resepi minta maaf kerana ayam panggang ni versi try n error Mama
Mia x denye resepi turun temurun ke apa ke. Tapi ble lah cuba...
Mama Mia taruh, halia, bawang putih, cili kering, lada sulah, kicap
manis, gula, garam, jus perahan lemon, gula merah, serai, kunyit…
Apa
susahnya...blend jer semua bahan2x tu dan perap je bersama ayam
kemudian simpan dalam peti sejuk. Mama Mia suka letak bawang putih
banyak sikit, sebab Mama Mia suka rasa bawang putih tu terasa pada
ayam… lagi pun makan bawang putih sangat bagus sebab dapat
mengelakkan tubuh kita dari mendapat kanser. Kalau rasa nak lagi
sedap..jangan lupa tambah madu. Lepas tu bila time nak masak bakar je
dalam oven… senang kan!!!
salam.mama mia, ayam nak perap brape lame ek ??:)
BalasPadamGud sharing.. Jom singgah blog saya shahhaslinda.blogspot.com
BalasPadam